Goedkoop kost geld

jul 26, 2016

Goedkoop is duurkoop. Dat is oud nieuws. En toch zien wij dit gegeven dagelijks voorbij komen binnen het bedrijfsleven. Jammer, want de enkele tientjes die je bezuinigt bij aanschaf van ICT-apparatuur betaal je later dubbel en dwars terug als er onderhoud bij komt kijken.

vertelt Mike van Raam, oprichter en eigenaar van Quality Networks.

Kies voor kwaliteit bij servers, routers en firewalls

Ze zijn er in allerlei soorten en maten. Feitelijk is er maar één tweedeling: je kiest voor een A- of een B-merk. Meer smaken zijn er in basis niet. Omdat het A-merk in basis een iets hogere investering met zich meebrengt, kiezen bedrijven nogal eens voor inferieure kwaliteit.

Mike vertelt:

Een A-merk brengt veel voordelen met zich mee. Zo is een apparaat van goede kwaliteit preventief en proactief te monitoren.

Concreet betekent dit dat een ICT-probleem vaak al gezien én veelal vanaf afstand opgelost wordt nog voordat het zich überhaupt voordoet. Zonder dat je medewerkers of klanten er hinder van ondervinden. Bij de minder goede producten is dit zelden mogelijk. En als er zich dan een storing voordoet zijn er nogal eens een behoorlijk aantal arbeidsuren mee gemoeid om de boel weer aan de praat te krijgen. En arbeidsuren zijn niet goedkoop. Wég voordeel van je lage aanschafprijs.’

Downtime van bedijfsnetwerk is drama

Niet-werkende apparatuur met downtime als gevolg staat met stip op één van irritaties binnen het bedrijfsleven. En terecht. We willen immers online zijn. Altijd. En overal. Downtime kost geld. Ooit berekend wat het kost als een complete afdeling als gevolg van een storing niet werken kan? Precies. Dan is de keuze voor een degelijk A-merk niet meer dan een logische.