Bergbeklimmer met hoogtevrees: de ondernemer in optima forma

aug 23, 2016

Ondernemen is avonturieren. Dat zit je in het bloed. Ook als je op vakantie gaat. ‘Stond ik daar aan de rand van een afgrond in the middle of nowhere. Mét zweethandjes en intense hoogtevrees’, vertelt Laurence Tenbrink, mede-oprichter en -eigenaar van Quality Networks.

Gaan voor die grens

‘Back to basic. Geen enkele luxe. Jij en je rugzak. Ruige natuur. Slapen in een trekkerstentje. Eten van een enkel gaspitje. Dat waren zo ongeveer de ingrediënten van mijn trekvakantie door de bergen in Noorwegen dit jaar’, vervolgt Laurence. ‘Ik ben van nature een sportief en avontuurlijk mens, dus deze reis paste helemaal bij me. Eigenlijk lijkt reizen op deze manier wel wat op ondernemen. Je weet niet wat je tegen gaat komen op je pad naar de top. Kliffen. Dieptes. Kou. Sneeuw. Regen. Wind. Maar je voelt het diep van binnen: wat het ook is, ik ga het overwinnen. Dat is een soort diepe gedrevenheid die siddert van je tenen tot in het puntje van je kruin.’

Bergbeklimmer met hoogtevrees

‘Zo heb ik bijvoorbeeld redelijk veel last van hoogtevrees. Best een uitdaging als je óók van klimmen in hoge bergen houdt. Er waren momenten dat ik me afvroeg waar ik in godsnaam mee bezig was, terwijl ik klimmend op handen en voeten voortschuifelde, met links en rechts een diepe afgrond direct naast me. Als je dan toch doorzet, dan is de kick enorm. Grenzen verleggen, nieuwe werelden ontdekken, écht in jezelf zijn: dat geeft me ongelooflijk veel energie. Zowel op vakantie als in mijn ondernemend bestaan.’

Over bergen en innovatie

‘En volgend jaar? Dan vertrek ik naar Schotland. En dat is slechts één land van de lange lijst uitdagingen die ik nog ruiken, proeven en voelen wil. Maar eerst weer lekker aan de slag binnen mijn bedrijf. Nieuwe ideeën genoeg. Innovatie trouwens ook. En juist dát gegeven maakt de ICT-wereld zo mooi. Bijna als een reis door de bergen van Noorwegen.’