Network Security

Een ketting is zo sterk als haar zwakste schakel

Dat is algemeen bekend. Het werkt precies zo met de veiligheid van uw netwerk. Netwerksecurity wordt niet altijd direct als topprioriteit gezien. Onbegrijpelijk in een tijd waarin een slecht beschermd netwerk een gevaar voor de continuïteit van uw onderneming vormt.

Goede netwerkbeveiliging is onmisbaar

Het is regelmatig in het nieuws: de succesvolle aanvallen op grote bedrijven. Als het hackers al lukt om dit soort giganten te beschadigen, hoe zit het dan met de risico’s voor de gemiddelde MKB-ondernemer? U kunt het zelf vast invullen.

Soorten bedreigingen voor uw netwerk

Spyware, malware, virussen, data- en identiteitsdiefstal, hacker- en DDoS-aanvallen, adware: de lijst is eindeloos. En ontwikkelt zich snel. Denk alleen al aan de meldplicht datalekken die sinds 1 januari 2016 van kracht is. Wat dit voor u betekent? Deze meldplicht houdt in dat organisaties (zowel bedrijven als overheden) direct een melding moeten doen bij de Autoriteit Persoonsgegevens zodra zij een ernstig datalek hebben.

Kortom, netwerk security is een verzameling van technologieën die de bruikbaarheid, betrouwbaarheid, integriteit en veiligheid van de data én uw netwerk beschermen. Laat ons deze kennis effectief inzetten om bedreigingen buiten uw netwerk te houden.

Meerdere lagen ICT beveiliging

Eén enkele oplossing gaat je niet helpen om alle bedreigingen af te wenden. Zie het als een ui: onder elke laag die je afpelt gaat een volgende schuil. Als, bij netwerkbeveiliging , één laag valt dan zijn er nog altijd andere lagen nodig die bescherming bieden. Effectieve beveiliging van uw ICT bestaat daarom uit software én hardware die regelmatig een update krijgen.

Kortom, meerdere componenten werken met elkaar samen voor een veilig resultaat. Denk daarbij aan anti-virus en anti-spyware, firewalls, IPS, vpn’s en networks access controls.