Veiligheid na de firewall

nov 16, 2016

Security blijft een hot item binnen de wereld van ICT. En het wordt alleen maar hotter, met alle gevaren die op de loer liggen. Hackers. Ransomware. Virussen. De stroom lijkt oneindig. Daarom blijven we benadrukken dat het hartstikke belangrijk is om het onderwerp veiligheid hoog op de agenda te blijven zetten binnen je bedrijf.

Wat is OpenDNS?

Dat klinkt inderdaad nogal technisch. Maar feitelijk is openDNS niets anders dan het omzetten van een naam naar een nummer. Elk mens dat op internet zit heeft dit nodig, want anders kun je niet surfen. Binnen openDNS zijn diverse extra services zoals het corrigeren van typefouten, maar (en dat vinden we vele malen belangrijker) de bescherming tegen malware en phishing, maar ook de mogelijkheid om sites te blokkeren op basis van hun inhoudsprofiel.

Extra handvat voor content filtering

Het belangrijkste om te onthouden is dat openDNS een extra handvat biedt om aan contentfiltering te doen. En dat is niet alleen raadzaam binnen je bedrijfsomgeving, maar ook in privésfeer, zodat je kinderen bij het nietsvermoedend intikken van een bepaalde zoekterm beelden voorbij zien komen die jij als ouder liever voorkomt. Binnen je organisatie zou je bijvoorbeeld kunnen bekijken hoe vaak er naar Facebook gebrowset wordt. Want ook veelvuldig surfen op social media brengt veiligheidsrisico’s voor jouw onderneming met zich mee.

Overigens: we pleiten er wel altijd voor om niet alleen aan de achterkant te monitoren, maar vooral ook met je medewerkers in gesprek te blijven over wat wel en niet kan op het gebied van internetgebruik. OpenDNS… Ver van je bed show? Wel het idee dat je dit binnen je firma beter wil regelen? Maar weet je niet hoe? Neem contact met ons op. Dan vertellen we je exact hoe het zit.