‘Rust, stabiliteit én focus door uitbesteding’, Robert Jan Helmink, oprichter/eigenaar Badkamervoordeelshop

feb 15, 2018

‘Eerst onderhield ik mijn netwerk zelf, maar al snel groeide mijn bedrijf, dat nu zo’n 8 jaar bestaat, zo hard dat dit niet meer lukte’, vertelt Robert Jan Helmink oprichter en eigenaar van de Badkamervoordeelshop, een bedrijf dat met 4 showrooms en jarenlange ervaring bekend staat als de voordeligste badkamerwinkel van Gelderland.

Méér kwaliteit, minder kosten

‘Quality Networks regelt sinds zo’n 1,5 jaar mijn netwerk. Ook hebben zij de verbindingen geleverd en de bijbehorende Cisco-apparatuur. Daarnaast hebben ze een VoIP-oplossing geregeld, waardoor we bellen via het internet. Nu maakt dat laatste me niet zo heel veel uit eerlijk gezegd, maar wél dat het meer dan duizend euro per jaar goedkoper werd’, aldus Robert Jan. ‘Ik kwam bij ze terecht omdat ik een probleem had met mijn netwerk dat ik tot die tijd nog zo’n beetje zelf gebouwd had. Maar toen er eenmaal meerdere vestigingen, met ieder hun eigen problemen, kwamen moest het anders.’

Stabiliteit geeft dagelijkse rust

‘Quality Networks heeft één netwerk gebouwd en van daaruit worden alle locaties bediend. En dat werkt bijzonder goed, iedereen staat nu met iedereen in verbinding omdat alles met elkaar gekoppeld is via een interne netwerkomgeving. Ik sta er nog altijd achter dat ik het destijds professioneel aan heb laten pakken. Nu kan ik me tenminste volledig richten op mijn eigen business. Ik heb er gewoon veel rust van dat alles stabiel draait en dat continu op meerdere vestigingen tegelijk.’

Van simpel tot complex

‘Het contact met mijn netwerkbeheerder Ronny Kruissen verloopt overigens bijzonder soepel. Wanneer er zich ooit een probleem voordoet dat kan ik hem direct bellen of even e-mailen. Het contact verloopt heel persoonlijk en zaken worden snel opgelost. Dat kan gaan om de aanpassing van een doorschakeling of een voicemail die wat anders ingesteld moet worden, maar zeker ook om complexere problemen. Zo bleek bijvoorbeeld dat mijn software niet geschikt was voor een cloud-oplossing. Toen hebben ze gewoon zélf een eigen centrale en beveiligde cloud-omgeving voor me gebouwd. Laat mij maar lekker sanitairzaken runnen, dan laat ik de rest met een gerust hart aan hen over’, lacht Robert Jan.