To VoIP or not to VoIP

jan 5, 2016

VoIP: het toverwoord anno nu. Maar wat is het ook weer precies? VoIP, dat staat voor Voice over IP, is feitelijk de clouddienst die het huidige, conventionele aanbod op het gebied van telefonie vervangt. Waarom dat nodig is? VoIP biedt meer flexibiliteit en, ook niet onbelangrijk, het bespaart geld. Dat werkt zo: vroeger schaften bedrijven vaak een complete telefooncentrale aan, meestal met overcapaciteit om toekomstige groei op te kunnen vangen. Duurbetaalde, in praktijk vaak blijvend onnodige overcapaciteit. Die verkwisting ligt gelukkig achter u.

Clouddiensten
Steeds meer bedrijven gebruiken clouddiensten. VoIP is inmiddels het meest ideale communicatieplatform voor bedrijven, omdat het veel verschillende voordelen biedt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om locatie-onafhankelijk te werken en dat is weer handig voor bedrijven met medewerkers die vanuit huis werken. Daarnaast is het mogelijk om mobiele nummers privé te houden door slimme doorschakelingen vanuit het vaste nummer. Zonder dat uw klant dit merkt.

De keuze
Quality Networks onderscheidt zich doordat we verschillende keuzes aanbieden, omdat de beste oplossing voor u simpelweg afhankelijk is van uw bedrijfssituatie. Kort gezegd: VoIP is maatwerk. En wat u ook kiest, angst voor onbereikbaar zijn door een internetstoring is niet nodig. Al onze diensten worden in datacenters gehost. De dubbel uitgevoerde hardware maakt de storingskans minimaal. Kortom, u blijft gewoon bereikbaar als de internetverbinding van uw bedrijf (tijdelijk) niet functioneert.

De laatste tip: security
We zien het dagelijks in de praktijk: telefooncentrales die gehackt worden, omdat er binnen organisaties bijvoorbeeld voor een zwak wachtwoord wordt gekozen. De schade kan aanzienlijk zijn. Stelt u zich voor, een Oost-Europese bende belt, terwijl u ligt te slapen, urenlang op uw kosten naar het andere eind van de wereld. Wij vinden dat niet meer van deze tijd, bij Quality Networks is de eventuele schade beperkt tot hooguit één uur illegaal telefoongebruik, door inzet van een ingenieus veiligheidsmechanisme. Zorgt u voor een sterk wachtwoord? Dan kunt u de rest met een gerust hart aan ons overlaten.