KPN stopt definitief met ISDN: welke keuze ga jij maken?

jul 10, 2017

KPN stopt definitief met het hosten van ISDN-lijnen. Het is al langere tijd niet mogelijk om voor een nieuw ISDN-pakket te kiezen, en ook de bestaande contracten worden binnenkort niet meer gefaciliteerd. De reden? Het netwerk is te duur en de techniek al een tijdlang verouderd. Maar wat betekent dat nu concreet voor jou en je onderneming?

Kiezen moet…

Je zult een keuze moeten maken, want het huidige contract tegen dezelfde kosten en voorwaarden bij KPN handhaven gaat niet.
“Waar het mij om gaat”, zegt Ronny Kruissen van Quality Networks,”is dat mensen zich bewust worden van de verandering die op stapel staat, zodat een ondernemer wanneer hij vervolgens door zijn huidige aanbieder gebeld wordt, niet wordt overvallen door een advies dat in zijn geval misschien helemaal niet de best passende oplossing is. Er zijn immers beste veel verschillende mogelijkheden rondom glasvezel, aparte lijnen en VoIP. En voor elk bedrijf is dat een ander aanbod. Je zou het maatwerk kunnen noemen, omdat er in elke specifieke situatie bekeken moet worden op welke manier een en ander het beste ingeregeld kan worden.”

Overstappen niet altijd duurder

Een van de misverstanden die nog weleens leeft onder onze potentiële klanten, is dat overstappen naar een andere aanbieder of wijzigen van het contract per definitie duurder is. In veel gevallen is dat niet zo”, vertelt Ronny, “in praktijk blijken sommige contracten al heel lang op dezelfde wijze ingericht te zijn terwijl de wensen van het bedrijf inmiddels al een behoorlijke tijd zijn veranderd. Maar ja, door de waan van alledag is het voor ondernemers niet altijd mogelijk om opnieuw uit te zoeken wat het beste bij ze past. Dat begrijp ik heel goed.”

De moraal

“Ik raad ondernemers aan om zich alvast te gaan oriënteren op de mogelijkheden, want die zijn er legio. Zo is de term vamo, wat staat voor vast mobiel integratie, een mooie techniek die nog niet bij iedereen bekend is. In gewoon Nederlands: je mobiel en zakelijk vaste lijn worden qua externe uitstraling gecombineerd. Het voordeel? Je klanten zien nooit je mobiele nummer, waardoor je je in je privé-tijd ook écht kunt richten op die o zo belangrijke en waardevolle privé-zaken. Zonder gestoord te worden… En daarnaas is het, vanuit een breder perspectief bezien, ook meteen een goed moment om stil te staan bij de andere, nieuwe manieren van communiceren. Denk dan bijvoorbeeld aan chatten of videobellen. Allemaal zaken die met de verouderde ISDN-techniek niet mogelijk zijn… Mensen die graag mee info willen kunnen vrijblijvend contact opnemen via info@qualitynetworks.nl of
088 695 0500″, besluit Ronny.